måndag 31 januari 2011

Effektivitet i syrummet

Jag har verkligen ingen realistisk syn på hur komplicerat saker och ting ska vara. Jag fick en förfrågan häromdagen om att sy en haklapp, och tänkte att "jooo, det måste jag grunna över". Så idag mellan lektionerna grunnade jag, och väl hemma, så pjoff, fjopp, tjoff, sydde jag en. Varför hade jag gruvat mig för det? Jag ritade av en haklapp vi hade hemma, och det blev en bra modell. Sen var det lite klurigt med kantbandet, men det blev okej, riktigt bra för att vara ett första försök! Synd att jag glömde tagga den, och jag vågar inte i efterhand, för då kanske det blir fult och så måste jag göra om allt. Den får vara o-namnad :) Tyget är vaxduk från Ohlssons tyger. Kantbandet kommer från Bibbi.

Dessutom lyckades jag sy klart en binda som kompletterade det här söta lilla kit-et som jag fått en beställning på. Matchande PUL tyckte jag var kul att sy en uppsättning i. Trosskyddet har bambuvelour och bindan fuskmocka.

Nej. Ibland är jag nästan nog så effektiv för mitt eget bästa. Jag skulle nog behöva öva på att ligga på sofflocket ibland också. Det är skönt, sägs det. Det var länge sen jag provade.

3 kommentarer:

 1. Tjusigt! Och kul att du gav dig på det och att det gick så bra - ofta gör det ju det när man väl hugger in. Det är ju inte hjärnkirurgi direkt. :)
  Ett tips: Klipp till fickan lite bredare än haklappen så att den står ut en aning. Då landar spillet bättre i fickan.
  Jag ligger på soffan så det räcker för oss båda förresten. :)

  SvaraRadera
 2. Vid nästa bokjunta så hoppas jag du har kvar ngr bindor, för jag skulle då gärna köpa ngr bara jag fått se dem. :-)/sofia

  SvaraRadera
 3. Hur gör man för att bindorna ska bli tätta? Vilket material behöver man ha?

  SvaraRadera