lördag 11 december 2010

Tre märkliga pyssel

Tre märkliga pyssel har jag gjort idag. Jag har haft max fem minuter i taget att göra nåt, men många bäckar små...

Efter lite inspiration häromdagen så kom jag på att jag skulle provsy en tygkorg som kanske kan fungera som julklappsförpackning också. Grönprickig vaxduk från Ohlsons, blommigt bomullstyg invändigt. Det här var enkel sömnad, rakt på bara. Färgglatt och roligt resultat!
Sen har jag länge varit på gång att prova sy lite lappteknik. Hittade ett mönster för länge sen, mönstret heter The Wishing Ring 2". Tyget fick jag hem när jag handlade på etsy en gång och uppenbarligen inte köpte riktigt det jag hade tänkt mig. Men det är hur fint som helst, och passar utmärkt till det här ändamålet! Frågan är nu - vad ska jag göra med det här?!
Sen har jag sett så roliga stjärnor på en massa bloggar på sistone, och en fin tutorial hittade jag här. Så lite spillbitar från lappgrejset ovan passade ju bra. Stora dottern ville prova, och jag lovade att hon skulle få göra en framöver, det var lite pilligt, men hon kan nog tänkas fixa det med lite assistans. Månne om det får bli en julgransprydnad, en sån har jag inte tillverkat på ganska många år :)

De här två dregglisarna har jag visst för övrigt glömt att blogga. De är sydda på pyssellyckas overlock - hur kul som helst! Nu är jag på gång att köpa en egen! Det vita tyget med bilar och husvagnar kommer från JNYdesign och det rödvitrandiga från Jofotex.

2 kommentarer:

 1. Sybacillen har bitit dig hårt tror jag. :)
  Du skulle behöva lite fler lapptekniktyger, vissa mönster behöver variation i färg och kontrast. Dags att shoppa?
  Stjärnan blev fin, en sån måste jag nog också prova.

  SvaraRadera
 2. Nu är det färdigshoppat för ett tag, jag blir ju ruineeeeerad :) Endera dagen, när alla barnen är på gott humör, ska jag försöka mig på ett besök på Quilterian. Om inte annat för att spana in läget lite :)

  Fast du har rätt, det blev lite hysteriskt att matcha de där två tygerna. Jag tyckte det såg bra ut, tills jag sydde ihop dem. Jaja. Man lär så länge man lever!

  SvaraRadera