lördag 14 augusti 2010

...och så några blöjor!

Ja, jag har haft sytid idag :) Maken och döttrarna åkte bort, jag hade syjunta med kompis K och våra respektive bäbisar. Bäbisarna visade sig kanske inte från sina bästa sidor, så det blev väl aningens mindre gjort än önskat. Men jag hann ju färdigställa massa saker. Bland annat några blöjor som legat och väntat på knappning...

Den här härliga blå pul:en heter skyblue, jag gillar den skarpt. Innermaterialet är mikrofleece som jag fått gratis av en snäll bekant! En pocket i storlek M sydd från Darling diapers mönster men lite modifierat för att få kortare stängningstabbar. Det funkade ändå, jag har ju typ världens smalaste bäbis.


Och så finaste blomtyget från Myllymuksut med dryliner som innermaterial. Sydd enligt fattycakemönstret. Det är svårare, men blir snyggt tycker jag. Klurigt att få i lastinet bara.


Och så har jag gjort min första formsydda. Här har jag gjort kortare tabbar eftersom 5-kronors-handduken jag har som yttertyg var för smal, men det gick det med. Sen en brun fuskmocka som jag tyckte var ful i färgen men som gjorde sig bra till det rosa. Två lager mikrofiber är det isytt också.


Och kolla bakifrån, mönstret blev fint!


Det egentliga syftet med syjuntan var att sy en tröja åt bäbisen, men den blev inte riktigt klar så jag får återkomma i ärendet :)

3 kommentarer:

 1. oj va fin den bruna var !! *kär*
  å har du vågat dig på att zickzacka lastinet utifrån, jag har inte vågat mig på det ännu, hur vet man lixom att man träffat rätt...

  SvaraRadera
 2. Ja, lite klurigt är det. Den första fc:n jag gjorde sån så tappade jag lastinet på ett ställe, fast nu gick det bättre. Det var inte så svårt som jag trodde det skulle vara, bara pilligt.

  SvaraRadera
 3. Superfina! Och tack för igår, det var mysigt!

  SvaraRadera