söndag 12 september 2010

En tröja och tre blöjor

Nu har jag fått några projekt färdiga! Först ut kommer faktiskt en tröja som matchar den jag tidigare sydde till lillebäbisen. Här fick stora storasyster en matchande! Okej att den har skavanker och att jag nu vet hur man borde ha gjort. Men hon är jättenöjd och det var ju roligt!Mönstret har jag ritat av av en vän, det var i stl 116, men jag förlängde ärmarna och själva tröjan och är väldigt nöjd med passformen.

Sen har jag gjort två NewBorn-blöjor också. Himmel, så små! Jag kan inte minnas att min bäbis har varit så liten?! De är i varje fall gjorda för att en bekant ska få prova dem till sina pyttebäbistvillingar. Sydde enligt darling diapers mönster av lite spillbitar jag har hemma. Den lila blöjan har coolmax som innermaterial, den rosa blöjan gjorde jag en besparing i bakkant, och sen är det brunröd fuskmocka invändigt.
Till dessa har jag också sytt två inlägg. Ett i frotte som är 29*26 cm och som viks på tre, och ett inlägg som passar utan att behöva vikas, som jag sydde ihop två lager bambuvelour med ett lager bambufleece emellan, i storleken 8,5*29 cm. Hon tyckte nämligen det verkade jobbigt med allt vikande när jag visade att vi hade vikblöjor som inlägg. Får se vad de tycker om dessa varianter.

Slutligen har jag sytt en blöja till bäbisen här hemma också, i blå fjärilspul och vit fuskmocka. Här har jag försökt knåpa ihop ett eget mönster, lite utifrån godbitarna av de mönster jag provat. Men jag är inte riktigt nöjd, återstår väl att se hur den passar då, men jag tycker den kändes nog så bred i grenen, och så blev inte framtabbarna nog breda jämfört med baktabben. Jag får knåpa vidare på det mönstret! Jag var i alla fall smart och gjorde bara en blöja...

2 kommentarer:

  1. Det där tyget älskar jag! Det är så fint! Skulle också vilja ha en sån blöja. :)

    SvaraRadera
  2. Menar du fjärilstyget? Om du har en bäbis som behöver en fjärilsblöja så tror jag att jag har en bit till :)

    SvaraRadera