söndag 19 september 2010

Det blev en tumme...
Nej. Det BLEV ingen tumme faktiskt. Men en bäbisvante, och det är väl nästan att betrakta som samma sak :)

Eftersom bäbisen alltid sover när jag är färdig med nåt projekt så har han inte provat dem ännu, men jag tror de ska funka - har jämfört med liknande vantar hemma. Så här är det. De vi har i den här modellen är så oerhört korkat funtade att de har fleece ytterst och bomull innerst och blir tokblöta så snart bäbis stoppar vanten i munnen, vilket han gör ungefär tre millisekunder efter att man tagit dem på honom.

Lite spånande med pyssellycka kom vi fram till att det kanske vore en idé att sy några vantar med ull inuti och något vattenavvisande ytterst. Jag fick lite poplin av henne, ull av en snäll sb:are, och muddväven är från Ohlsson. Inte världens vackraste färgmatchning, men jag tror inte bäbisen bryr sig!

Min första plan var att vändsy vanten för att inte få några skarvar där runt mudden, men det fattade jag inte hur jag skulle göra, så nu är det lite sömmar där inåt mot hans hand, jag får fundera över detta problem till nästa par. För jo, om det här funkar så ska jag sy ett par till har jag tänkt!

1 kommentar:

  1. De blev väl bra! Blev sömmen klumpig? Annars kanske det inte gör något att den är inåt?

    SvaraRadera