tisdag 7 augusti 2012

Vad ska jag göra nu då?


Nu har den fått bårder också, jag är grymt nöjd med att jag lyckades få till blocken i den rutiga bården så att sömmarna kom på rätt ställen, jag fick sprätta och fippla lite med sömsmånerna ibland. Tur man är ingenjör :)

I morgon är det dags att införskaffa vadd och baksidetyg. Jag är i valet och kvalet om jag ska köpa samma gråa tyg till bakstycke, eller om jag ska gå på något i matchande lila/rosa/turkos färg i flanell, vad jag då hittar. Vad tycker du?

Sen vill jag gärna ha tips på hur jag ska kvilta den - ska jag sy bara enkelt i sömmarna, eller ska jag sy på diagonalen. Eller kanske frihandskvilta hela schabraket med något slags snirklor? Klarar jag ens det, förresten?

Sen en liten titt på ett miniprojekt - gåbortspresenten till en stuga med massa furu. Det här kändes som matchande färger dit. De mörka blocken har jag kviltat snirklor i, det var kul som tusan! :) Tygerna har jag fått av finaste Anna.

Mån tro vad nästa projekt blir?

2 kommentarer:

  1. Flanell är härligt men fleece är också mysigt men då behöver man ingen vadd. Jag skulle nog har valt lila eller rosa till baksidan och kviltat på diagonalen.

    Lena P

    SvaraRadera
  2. Så fin den är! Jag skulle nog välja en grå baksida, eller sy ihop alla rester och komponera en "smålandsbaksida", tillsammans med grått. Kviltningen blir fin med diagonala sömmar. Har man ett stort arbete, och det är det första man gör, så kan det lätt bli för mycket, att börja med frihandskviltning.

    SvaraRadera