onsdag 14 september 2011

Några sommaralsterDet här är ett gäng specialkalsonger som jag sytt till en ganska stor pojke som har problem med att han kissar ner sig dagligdags. För att slippa pinsamma incidenter i skolan har jag och mamman utarbetat den här kalsongen. Vi har ritat mönstret och provat oss fram till lagom storlek och funktion.

Vanlig trikå ytterst. Sen i grenen är det fodrat - ändå upp på framsidan och till bakdelen av grenbiten, med ett lager PUL och två lager bambufleece.

Enligt uppgift fungerar kalsongerna utmärkt och pojken har nu en sak mindre att bekymra sig för! Jag har just fått sy ett gäng till!
En skörd bindor. De här är bindor i storlek L (ca 28 cm långa) som är lite extra stoppade (ett lager mikrofiber + två lager bambufleece). De är tänkta att användas till efter förlossningen, och sen kan de fungera som nattbindor i framtiden.

Sen kommer vi till sommarens allra märkligaste projekt. Jag ville se om det GICK att sy nåt till mig själv. Men jag hade inte nog med tyg av nåt, så jag komponerade ihop den här rent groteska kombinationen till tröja. Mönstret är från en Burda-tidning som jag hittade hos svärmor. Jag lärde mig ganska mycket kan jag säga. Den här tröjan passar storleksmässigt, men är inte nog välsydd (eller färgmatchad...) för att användas :)Om jag skulle sy mig en tröja i det här mönstret skulle jag förlänga ärmarna lite (lätt manöver) och så har jag idéer om hur jag skulle få snyggare axelsömmar, och sen skulle jag nog sticka ner halsringningen på nåt vis, för den viker ut sig när tröja används. Och innan jag sydde vecken där framme under bysten skulle jag rådfråga någon mer kunnig person om hur det skulle gå till, egentligen. Dessutom skulle jag använda samma tyg till den där avskärningsranden, för det här tyget var mycket mer stretchigt, så det blev konstigt. Nej, det var ändå ett rätt kul projekt. Och mina döttrar tycker förstås att tröjan är rent underbart vacker. Den är ju rosa :)

3 kommentarer:

  1. Å, vad fina bindor och specialkalsonger, du har verkligen känsla för tyg! Det är så jag längtar efter att få tillbaka mensen, så jag får köpa lite av dig ;-)

    SvaraRadera
  2. Vad skulle det kosta att köpa specialkalsongerna? Min son har samma problem tyvärr.. :-/

    SvaraRadera
  3. E: Kontakta mig via mejl så kan vi diskutera möjligheter. maria snabel-a lugnagatan punkt net

    SvaraRadera