torsdag 30 december 2010

Lejon och ugglor, kycklingar och döskallar!

Tre färdigställda PUL-pockets i storlek Medium med ljuvliga flaneller invändigt. Flanellerna är köpta på etsy, pulen från kids in the garden. De två högra blöjorna är sydda på beställning, den till vänster med coolaste lejonen invändigt är osåld.




Jag tyckte inte färgåtergivningen blev så bra här - bättre på den här bilden ser man den turkosa färgen i alla fall.
Sen mina två senaste PUL-tillskott. Den första heter funchia chicks och den har jag köpt direkt från en coop. De nedre döskallarna har jag köpt i ett samköp med shuna.



Sen en bonusbild på mina tre mindre lyckade dregglisar. Men man måste öva på lämpliga småprojekt när man har en ny symaskin :) Dessa är sydda av gamla barntröjor som jag har fått och sedemera slaktat. Fleece baktill och knäppning med knappar från KAM.

onsdag 29 december 2010

Barnens nyårskläder!


Barnkläder är fortfarande något av överkurs, men övar man inte så lär man sig väl aldrig, så jag övar på! Nu har jag färdigställt tre tröjor, en åt dem var. Tyget med husvagnar kommer från JNY, kantbandet är interlock från samma ställe.

Minibäbisen får en blåmönstrad tröja i storlek 86 med kuvertringning. Originalmönstret var en body, men tyget räckte bara till en tröja. Här är jag riktigt nöjd med halsringningen, det blev fint med kantbandet och tvillingnålen. Övriga fållar är sydda bara med tvillingnål.

Flickorna får rödmönstrade tröjor. Den största en smal modell i stl 116 fast något förlängd med raglanärmar (mittersta tröjan). Den lilla flickan får en tröja med vanlig ärm efter ett mönster i stl 98/104 som jag har ritat av en tröja som sitter fantastiskt fint på henne. Tyvärr blev inte mitt avritade mönster lika bra, halsringningen blev för stor. Jag hade kunnat sträcka kantbandet i halsringningen mer i båda flickornas tröjor, kanske gör jag om det, men troligen inte.

Oavsett detaljer som felar och är osnygga så är barnen nöjda. Tur att jag har så rara modeller :)

tisdag 28 december 2010

Tygblöjor och PUL-påsar till salu

Tre blöjor har de blivit, de åker nog till Babythings webbshop endera dagen om ingen vill ha dem och hinner hojta till innan :)

Maria Hornerflanell och en gulorange PUL (golden rod). Storlek Medium. 189 kr inkl frakt.

Röd PUL och rosagulmönstrad Maria Hornerflanell. Stl Small. 189 kr inkl frakt.


Turkos PUL och lejonmönstrad flanell från Valori Wells om jag inte missminner mig. Hur cool som helst :) Storlek Small. 189 kr inkl frakt.

Sen har jag hunnit med några PUL-påsar också här under julledigheten.

Ca 25*30 cm. 90 kr.
Ca 12*25 cm. 60 kr.Ca 12*15 cm. 40 kr

Julklappar och en ny symaskin!

Jag hoppas alla har haft en fridefull jul. Vi har haft det lugnt, ja, så lugnt man nu har det med en galen 1-åring i huset :)

Nu är julklapparna utdelade, så nu kan jag visa upp dem! Bilderna är inget vidare, ni får ursäkta.

Den här väskan med tillbehör fick min mamma. IKEA:s hustyg, fodrat med svarta Ditte från samma varuhus!


Min syrras svärmor fick en liten handledsväska och matchande näsduksfodral.

Och så fick syrrans svärfar nåt som nog kan betraktas som världens fulaste grytlappar. Men jag ville öva på min sprillans nya kompis overlocken, och tja, de torde funka i alla fall :) Och min man sa att de var okej, så då gav jag bort dem *fniss*

Och här är den. Hobbylock 2.0. Riktigt vänner har vi nog inte blivit, men vänta bara :) Ibakgrunden ser man för övrigt min UFO-hög. Vojvoj...

måndag 20 december 2010

Mera bindor och nya PUL-tyger


En urdålig bild, ni får ursäkta. Men jag fotade sent igår kvll och ljustillgången var så där :) Ville bara visa min senaste skörd av bindor med ljuvligaste flanellerna :) De flesta av de här är till salu om någon är intresserad! Uppbokade är endast bindan med grön uggleflanell samt en av bindorna med blå uggleflanell. Och så troligen trosskyddet med blå uggleflanell också. Annars är ni välkomna att höra av er vid intresse!

Flanellerna är från Maria Horner, Valori Wells, Riley Blake och så några bitar av okänt ursprung.

Sen har jag fått hem lite nytt tyg. Fem enfärgade PUL-tyger och ett mönstrat. Eller, två mönstrade, men det andra fastnade inte på bild. Det ofotade är svart med döskallar på, där får jag återkomma med kort! De vänstra tygerna uppifrån och ner - plum, violet, blaze orange. Och högra tygerna - multiprickar på brunt, light turqoise, och saturn blue.

fredag 17 december 2010

Lejonblöja och ett julkort...

Återigen har jag sytt blöjor till min egen bäbis. Han får storlek L nu, inte för att det behövs på vidden, men på längden behövs de definitivt. Han är så lång! En decimeter längre än stora storasyster i samma ålder!!! Nu var hon i och för sig liten, men ändå.

Nå. Den här lejonflanellen som jag köpt på etsy var svår att motstå, tyvärr misslyckades jag med mönsterpassningen så man ser inte så mycket lejon i blöjan *gaaaaah* Jag vet inte hur jag tänkte... Men det blev fint ändå. Pul:en heter Ocean och kommer från en coop. Fick ta till lite besparingsknep på baktabbarna. De orangea knapparna tyckte jag var värre piffiga :)

Sen en pul som heter plum och är en riktigt härligt lila nyans. Särskilt ihop med rosa knappar, bäbispojken får ursäkta :) Vit fuskmocka invändigt. Egentligen det material jag gillar bäst, men jag kan inte motstå alla flaneller som jag råkar köpa hem...
Sen ett litet bonuspyssel. Ni ser. Jag scrappar ibland också. Fast väldigt sällan :) Idag har jag och döttrarna haft en lång scrapsession. Kortet är beställt av min syster som ska ge det till en familj som har det väldigt svårt just nu. Jag sänder ett par tankar till dem!

lördag 11 december 2010

Tre märkliga pyssel

Tre märkliga pyssel har jag gjort idag. Jag har haft max fem minuter i taget att göra nåt, men många bäckar små...

Efter lite inspiration häromdagen så kom jag på att jag skulle provsy en tygkorg som kanske kan fungera som julklappsförpackning också. Grönprickig vaxduk från Ohlsons, blommigt bomullstyg invändigt. Det här var enkel sömnad, rakt på bara. Färgglatt och roligt resultat!
Sen har jag länge varit på gång att prova sy lite lappteknik. Hittade ett mönster för länge sen, mönstret heter The Wishing Ring 2". Tyget fick jag hem när jag handlade på etsy en gång och uppenbarligen inte köpte riktigt det jag hade tänkt mig. Men det är hur fint som helst, och passar utmärkt till det här ändamålet! Frågan är nu - vad ska jag göra med det här?!
Sen har jag sett så roliga stjärnor på en massa bloggar på sistone, och en fin tutorial hittade jag här. Så lite spillbitar från lappgrejset ovan passade ju bra. Stora dottern ville prova, och jag lovade att hon skulle få göra en framöver, det var lite pilligt, men hon kan nog tänkas fixa det med lite assistans. Månne om det får bli en julgransprydnad, en sån har jag inte tillverkat på ganska många år :)

De här två dregglisarna har jag visst för övrigt glömt att blogga. De är sydda på pyssellyckas overlock - hur kul som helst! Nu är jag på gång att köpa en egen! Det vita tyget med bilar och husvagnar kommer från JNYdesign och det rödvitrandiga från Jofotex.

fredag 10 december 2010

Veckans fråga - om förvaring av bindor :)

Den stora frågan är - vilken design är egentligen smartast på en liten väska/ett litet fodral att förvara bindor i?

Modell A - här förvaras lämpligen bindorna ihopvikta, i den här rymde jag 6 stycken utan att behöva pressa ner dem.




Modell B - här ryms bindorna på längden (det här fodralet rymmer L-bindor som är typ 29 cm långa), men man kan förstås även vika ihop bindorna i detta fodral. Även här fick jag i 6 stycken.
Jag tror att jag möjligen vet vad jag gillar bäst, men jag vet inte. Så frågan är - vad tycker du verkar smartast??

Tygerna är vaxduk från Ohlsons, cerise resp röd med vita prickar. det ska tvättas i 40 grader och jag nästan dog när jag tog det ur maskinen och det var helt blekt och fult. Men ser man på, när det torkade återtog det färgen igen. Som magi!

onsdag 8 december 2010

Ugglor & andra flaneller

Jag gillar mina flaneller! Så till den milda grad att jag egentligen vill behålla allt jag syr själv :)

Men, jag ska försöka slita mig. De här sju bindorna ska till en vän.

Jag hoppas de blir uppskattade och välanvända där! De tre övre flanellerna har jag köpt bindklipp av emiliten, de fyra nedre har jag beställt själv från etsy. Ugglorna är av märket Valori Wells, och de två yttersta Anna Maria Horner.

Så här rara små paket blir det när bindorna är ihopvikta:
Den främre bindan har som ni ser matchande flanell på yttre delen av vingarna också. I början var det mest av besparingsskäl jag gjorde så, om PUL-biten var lite för liten, men jag tycker det blir snyggt och påverkar inte funktionen vad jag har upplevt, så nu sys en del bindor så även till försäljning! Möjligen tycker jag nästan att bindan ligger bättre i trosan också, eftersom flanellen förstås är mindre halkig än pul:en, så det kan rent av vara en win-win-situation :)

Sen blev det några bindor till också:
De två övre Anna Maria Horner, turkosa ugglan Valori Wells, de två andra ugglorna vet jag inte riktigt vad de är av för märke, köpte fat quaters från etsy och har inte noterat det någonstans. Mystiskt. Fina är de i alla fall, och gosiga! :)

Den gröna får jag emellertid behålla själv, den blev lite misslyckad. När jag sicksackade fast mikrofibern så härvade undertråden sig på bindans framsida, vilket jag ju inte såg eftersom jag glömde sy kanalerna utan i stället sydde ihop bindan direkt. När den väl var ihopsydd insåg jag misstaget - trådhärvor och kanalavsaknad. Jaja. Den är användbar ändå, men inget jag vill sälja :)

tisdag 7 december 2010

Uggleblöja åt finbebis!


Editerar lite med nya bilder. Plötsligt händer det! Man begriper sig på ps...

Den här blöjan vill jag nog aldrig ta av honom, så snygg är den. Dessutom sitter den som ett smäck! Det är en L-blöja efter eget mönster, men jag har kortat baktabbarna, så den har bara tre knapprader, det funkar utmärkt eftersom jag har världens spinkigaste lillkille.

Valori Wells ljuvliga turkosgröna uggleflanell, inköpt från etsy, pul:en är från en coop och heter ocean, den är lite hårdare än andra pul:er jag har haft, men den känns inte obekväm. Knapparna tyckte jag blev som den berömda pricken. Nä, nu måste bäbisen ha uggleblöjan jämt! :)

Så här ser den ut inuti:

söndag 5 december 2010

Julfin bäbis!



Eller, bäbisen har ju fyllt 1 år, men han kan nog bli julfin ändå! Tyget från Jofotex, muddväv från *hmmm* Ohlsons tror jag. Byxmönstret är i stl 74/80, fast jag har förlängt benen eftersom han är lång, vidden är dock alldeles tillräcklig. Västmönstret är från Meedom i stl 86. Tänk en vit body eller skjorta under det här. Han blir ju söt som socker! :)