tisdag 30 november 2010

Till salu: Bindor med tillbehör

Jag har några bindor till salu om någon är intresserad av att prova.

Storlek M: Uggleflanell och grön PUL. Vit fuskmocka och röd PUL. 90 kr/st.

Trosskydd: Fuskmocka och turkosorangeblommig PUL. 70 kr.

Storlek L: Fuskmocka och grön PUL. Prickig flanell på orange resp gul PUL. 100 kr/st.

Storlek L: Rosagul flanell och röd PUL. Mörkturkos flanell och röd PUL. Vit flanell och orangerödblommig PUL. 100 kr/st.

Ett prickigt fodral som rymmer 4-5 L-bindor. 60 kr.

En väldigt färgglad PUL-påse. Lite sned och vind, så lite rabatt utgår. 50 kr. SÅLD.

Mejla mig på maria *at* lugnagatan punkt net om du är intresserad. Jag bjuder på frakten om du köper två grejer eller fler!

Fem beställda L-blöjor


En liten kille jag känner behövde större blöjor. Kul att de ville beställa av mig! Fem stycken L-blöjor är det.

Tre olika pul - ocean, goldenrod och plum, från mitt första coopande. Det lyckades bra att köpa via den coopen, så det lär jag fortsätta med. Den gulaktiga och den lila pul:en är ljuvliga i kvaliteten, medan den turkosa är lite tjockare. Hoppas det funkar bra i blöjor ändå. Fuskmockan kommer från KITG.

söndag 28 november 2010

Förvaringsfrossa

Senaste dagarna har jag fått två beställningar på någon slags smart förvaring av bindor och nu har jag provsytt lite. Här är resultatet!

Kanske en necessär i vanligt bomullstyg som man kan förvara oanvända bindor i? Passar utmärkt i handväskan och rymmer 4-5 bindor i storlek M.


Men vad ska man göra med bindorna när de är använda då? Tja, kanske stoppa dem i en pul-påse? Som den här, i helt hysteriska färger :) Här har jag klämt ner 4 bindor, det går nog i några till om man pressar.


Undrar om pul-påsen ryms inuti förvaringsväskan/necessären?

Häpp! Det funkade ju! :)

Sen sydde jag ett fodral i vaxduk också, med kuddfodralsöppning som stärktes upp av en knapp. Rymmer ganska precis 4 bindor och får utmärkt plats i förvaringsnecessären också!



Och slutligen, ett fodral till de större L-bindorna också!


Himmel vilka roliga små projekt det här var! :)

lördag 27 november 2010

mimpen på julmarknad!

Ett par av mina bindor och trosskydd kommer i helgen att finans till försäljning hos florin som står på Traditionell julmarknad vid Norrbottens museum i Luleå idag, lördag och i morgon, söndag, kl 11-16!

Marsch pannkaka dit! :)

tisdag 23 november 2010

Tygbindor med flanell


Det är som små konstverk :)

De här bindorna åker iväg på julmarknad med florin, så får vi se om någon säljs där.

Sen blev det en liten förvaringsnecessär åt bindorna också, i vaxduk från Ohlssons. Experiment, detaljerna blev så där, men funktionen ska nog vara ok.

måndag 22 november 2010

10 XL-blöjor



Jag fick en beställning på tio XL-blöjor. TIO stycken! Hur kul som helst. Fast jag har haft bestyr med de här. Först hade jag slut av typ allt material. Sen fick jag hem pul och kunde förbereda pul-delarna, markera knapphålen, sy i resår och sy fast tagg och sånt. Sen fick jag vänta. Och så kom fuskmockan hem, så då kunde jag sy ihop blöjorna helt färdigt. Och sen fick jag vänta. Och sen kom knapparna. Så jag fick knappa alla, så när som på tre stycken, i efterhand, vilket är sjukt pilligt och tråkigt...

Hädanefter ska jag köpa STORA mängder av allt, så jag slipper sådana här tråkiga väntetider! Är det inte färgglatt så säg?! :)

PUL:erna kommer från samköp i USA, mina första egna samköp, det var kul att det funkade. Jag köpte sånt som folk "glömt" att betala, så jag slapp väntetiderna. Och det var ju tur :) Fuskmockan kommer via shuna. Knapparna är KAM-knappar i olika färger, riktigt roligt är det med färgglada knappar!

Iris visa-body



Så heter det här ljuvliga tyget, finns även i gult, och kommer att finnas i lila har jag förstått. Men jag fastnade för det här underbara gröna! En body till bäbisen fick det bli, mönstret är ursprungligen i storlek 74/80, men jag har förlängt det till nåt i stil med 86. Den blev lite lång i ärmarna, men passar annars utmärkt. Jag har kantat med avigsidan på tyget. Knapparna i grenen är vita KAM-knappar i size 16. Tyvärr blev tröjan för trång i halsen, så jag fick ta till en nödlösning med knapp även där. Det blev inte så bra, så jag måste fundera på hur det ska göras bättre om jag ska använda mönstret igen.

måndag 15 november 2010

Ett gammalt förkläde...

Just nu finns det inget färdigsytt. Jag har massor med projekt igång - en body åt bäbisen, den börjar närma sig färdig, ett par muddbyxor åt samma bäbis som ska muddas, tio + fem beställda blöjor som har väntat och väntat och väntat på att få hem dels fuskmocka och dels knappar. Fuskmockan kom idag, i alla fall delar av den, så nu kan jag i alla fall jobba vidare med blöjorna.

Så. I brist på nåt nytt roligt att blogga så ska jag visa ett förkläde som jag sydde i somras åt min svåger när han fyllde 40 år. Det var i princip det första jag sydde, så man ska inte titta så noga, men det var en kul present ihop med temat som var matlagning (han fick en gasolgrill bland annat). Temat kommer sig av att han inte kan laga mat men har lovat att stå för matlagningen i deras sällskap på nyårsafton (syrran å sin sida har lovat att sy sin egen festblåsa, vi får väl se hur de går klädda, och vad de äter...)



Tyget köpte jag på Ohlssons i varje fall. Mönstret komponerade jag utifrån ett förkläde jag hade hemma, fast jag förlängde det något eftersom han är ganska lång.

onsdag 10 november 2010

En väldigt grön laptopväska



För tusan. Jag ska ju börja jobba snart. Då behöver jag en väska att frakta min laptop i. Det har jag planerat lääääänge att sy, men det har liksom inte blivit av. Men nu. Igår kväll tog jag itu med projektet. Mönstret är egenkomponerat efter inspiration från det mönster från tk-design som jag sydde skötväska av tidigare. Fast jag valde lock på väskan i stället för dragkedja. Och så är den fodrad med liggunderlag för att skydda datorn bättre.

Tyget är fantastiskt! Ett loppisfyndat gammalt påslakan.

Mindre fantastiskt är själva sömnadskonsten... Men jag är hyfsat nöjd ändå. Hörnen blev inte så bra, och så glömde jag sätta i knappar på framdelen innan jag sydde ihop den. Så nu planerar jag att sy fast knappar utanpå och sy i knapphål. Hur nu det ska jag till. Slutligen behövs lite handsömnad på några ställen för att dölja några små skavanker. Men så här ser den ut nu i varje fall. Det var ett skojigt projekt, och så fick den ett matchande näsduksfodral också...





Projektets lärdom: Mimpen ska inte vara så jäkla lat, utan orka ta fram strykjärnet. Det skulle nog ha gjort finishen lite bättre...

måndag 8 november 2010

Dreggellappar och en mössa

Jag fick en akut dregglisbeställning av en kompis med en kräkbäbis :) Det fick vara hur som helst bara det inte var enfärgat vitt eller rosa! :) Här är resultatet...



Den lilablommiga trikån var så tunn, så då har jag ett extra lager trikå (vit) mellan den blommiga och fleecen, det känns ändå smidigt och bra, och så suger det förhoppningsvis lite bättre, så man inte behöver byta dregellapp riktigt på en gång :) Tygerna - vit microfleece på baksidan, och sen är det rödvitrandig interlock från jofotex, orangeturkosrandig velour från Ohlssons och så den lilablommiga som var en stuvbit också från Ohlssons. Den har jag massor av och funderar på att försöka sy en amningströja till mig själv, men jag vet inte om jag klarar av ett så avancerat projekt :)

Sen visar jag upp en mössa också, den är gjord i ett SB-byte som jag höll i. Jag är väl inte helt nöjd med resultatet, men jag hoppas den kommer till användning och att mottagaren tycker om den. Mönstret har jag ritat själv utifrån en beskrivning som jag hittade på nätet och inte hittar igen just nu. Man kan säga så här, de första försöken på mössan blev inte bra alls :) Den allra första passade minibäbisen, den andra stortjejen och den tredje blev en vuxenmössa...



Tyget är en interlock från Jofotex som är jättegosig.

torsdag 4 november 2010

Mått på mimpenblöjor

Vid det här laget har jag sytt ganska många blöjor efter mitt eget mönster. Här kommer några smakprov. Först ut två mediumblöjor sydda på beställning - spring green PUL med vit microfleece från Ohlssons och så en grape-PUL med beige fuskmocka.


Och här är det en L-blöja (den mönstrade i turkosorangblommiga myllymuksut-pul:en) och tre S-blöjor - kelly green, spring green och röd PUL. L-blöjan och den röda S-blöjan har ljuvlig bambuvelour invändigt, medan de två gröna har microfleece.


Beställaren av M-blöjorna ville ha stickning längs benresåren, jag provade två varianter då - en med stickning runt hela blöjan. Det blir snyggt tycker jag, men är lite trixigt att få snyggt uppe runt knapparna. Den andra fick stickningen endast vid benen. Önskar jag hade fler trådfärger att välja på, det skulle bli mer förlåtande att sy i matchande tråd. I varje fall tyckte jag att det var bra att göra så, det vrider in innermaterialet bättre vilket jag upplever behövs i alla fall vid bambu/flanell och möjligen också med microfleecen. För fuskmocka vet jag inte om jag tycker det behövs dock. Olika material beter sig verkligen olika.

Analytiskt sinnad som jag är har jag också roat mig med att mäta alla blöjor jag sytt och så har jag provat dem på en hel massa underbara ungar (tack alla modeller!). Sammanställningen ser ut ungefär som nedan. Måtten för midja och ben är i outsträckta resårer.

Small:
Midjemått: 30-47 cm
Benresår: 20-26 cm
Höjd: 39 cm

Vikt: 4-9 kg

Medium:
Midjemått: 33-49 cm
Benresår: 21-27 cm
Höjd: 42 cm

Vikt: 7-12 kg


Large:
Midjemått: 38-55 cm
Benresår: 25-32 cm
Höjd: 46 cm

Vikt: 10-?? kg

tisdag 2 november 2010

Rent underbar flanell



Det är så himla kul att sy bindor! Här är några ur senaste skörden. Några är sålda redan, några är till mig själv & några ska till butik för att säljas!

Och de här...



...kommer att finnas att köpa på symässan i stockholm i helgen! Babythings.se kommer nämligen att börja sälja mina grejer med start nu i helgen. Så DET var min hemlighet! :) Nu har jag startat eget företag (som ännu är namnlöst, namntips mottages tacksamt!)

En massa tygblöjor kommer ut på bloggen snart också!

Men för att återgå till mina bindor så är jag så GRYMT nöjd med flanellerna! De är så gosiga och härliga och snygga, och LÄTTSYDDA! I de här två bindorna har jag experimenterat lite med att inte ha pul på hela vingarna utan lite flanell även där, möjligen kan det göra att bindan ligger bättre i trosan. Men också sparar det material :)


Den orangeblommiga flanellen har jag köpt av Emiliten. Alla andra flaneller är från ett etsy-köp. Fuskmockan kommer från shuna76. Pul:en kommer lite här och därifrån.

Och slutligen en liten tjuvtitt på de rent underbara flanellerna jag fick hem igår, ännu ett etsyköp!