tisdag 26 oktober 2010

Man tager vad man haver!



När knapparna börjar ta slut får man skrapa ihop. Lite inspirerad av Strömming som sydde en sån fin reggaeblöja i somras så sydde jag den här!

PUL:en heter spring green och kommer från ett samköp av shuna. Sen är det vit microfleece från Ohlssons. Och så färgglada knappar i rött och orange.

söndag 24 oktober 2010

Mitt hemliga projekt :)

Jag har en hemlighet, jag har en hemlighet... Men ni kan ju få en tjuvtitt, nedanstående ingår nämligen :)


Två largeblöjor med underbaraste flanellen invändigt. Flanellen har jag köpt på etsy, PUL:en har jag köpt av en sb:are som ville bli av med den. Färgen heter grape och jag är grymt förtjust i den! Jag sydde med rosa tråd, det var fint ihop med flanellen. Men det hade varit mer förlåtande att ha en grape-färgad förstås... Mönstret är mitt eget.






Sen blev det ett gäng pockets i storlek Medium också, efter eget mönster. Fyra stycken. Två i samma grape-PUL som ovan och med klatschiga flaneller invändigt. Och två med skyblue PUL och beige fuskmocka och så fick de mörkblå knappar. De vita tog slut *shock* Fast det gick ju bra - blev riktigt snyggt!





























Och så blev det en liten stackars Small-blöja. En röd med matchande röda knappar, och den beiga fuskmockan.








Sen har jag skyfflat runt blöjorna hos en massa bekanta med småbarn och låtit prova dem. Jag har mätt och jämfört och funderat och kliat mitt huvud. Jag tror storlekarna är som de ska i varje fall!

Slutligen. Ett stort gäng bindor också. Trosskydden har ett lager frotté som kärna. Medium- och Large-bindorna har dubbla lager mikrofiber.





Om nu bara min bäbis ville somna om så skulle jag sy några inlägg också :)

tisdag 19 oktober 2010

Godispåsar och regnbågar :)

Fler tygblöjor!



Den här är en åt min egen bäbis! Spring green-pul och så en godispåseliknande underbart gosig flanell som jag köpt på etsy. Det är storlek L, fast med lite förkortade baktabbar. Notera de roliga knapparna!



Och den här har jag sytt på beställning. Raspberry-pul och beige fuskmocka. Storlek Medium.

Och av spillmaterial som blev över sydde jag en NB-blöja med lite besparing på baktabbarna. Jag tycker det blev lite kul, en regnbågsaktig blöja. Grymt söta blir de, newborn-blöjorna! SÅ den här är till salu om någon är intresserad!



Sedan vill jag avsluta med ett inlägg jag sydde tidigare. Ett lager bambufleece, ett lager flanell. Snyggt, men suger nog så lite tyckte jag. Två lager bambu får det bli nästa försök! Det får fungera som booster i stället!

Dreggel, dreggel...



Bäbis dregglar nåt alldeles infernaliskt, så igår fick jag tummen ur och sydde honom tre nya dreggellappar! Det blev två av den orangeturkosa velouren, så kan vi matcha byxorna, och sen en rosa (till makens förskräckelse...) En blå ligger klippt och väntar på att sys ihop också!



Så jo, jag syr ibland nåt annat än blöjor :)

söndag 17 oktober 2010

Citrongult och julrött!

Jag har fastnat i jultankar... Fick en beställning på fem XL-blöjor och tre blev härligt julröda. PUL:en kommer från myllymuksut. Den vita och beiga fuskmockan har jag köpt av shuna och den gråa har jag bytt till mig av pyssellycka. Notera de olika knappfärgerna, sånt är lite kul tycker jag.


Sen blev det två citrongula blöjor också med vit fuskmocka. Den här färgen älskar jag! Synd att min egen bäbis bara fick en sådan blöja...


Slutligen har jag sytt tre inlägg också. Det var svårare än väntat, kanterna bubblade och det var allmänt mickligt att få alla lager att ligga rätt och vara raka. Jaja. Kunderna fick bra pris och har lovat vara testpiloter, förhoppningsvis fungerar inläggen utmärkt ändå! Tre lager bambufleece har det stora och en av de avlånga. Det andra avlånga har två lager bambufleece och ett lager frotté i mitten.


Det stora inlägget såg fullkomligt gigantiskt ut (ja, det var det också, 46*36 cm), men det behövdes för att fylla upp bra i XL-blöjan! Bäbis här hemma använder ju fortfarande mediumblöjor, så altl som är större än så känns stooooort :)

tisdag 12 oktober 2010

Julfint...



Alltså, jag kunde inte motstå att göra så här julfina bindor :) Rödrosa bambuvelour mot röd PUL, till och med knapparna är matchade... Det är två lager mikrofiber inuti. Fast den var inte röd :)

Kunde i fråga ville ha fem bindor, och så många julröda hade jag inte material till - det blev de här två också:


Slutligen. En annan kund ville ha en specialbinda för att komma ifrån problemet med bindor som åker omkring. Vi provar med en fleeceremsa under pul:en. Här är det fuskmocka mot huden, och två lager mikrofiber inuti. Bortsett från att jag råkade få en kantbit fleece som hade några märkliga hål i sig (vilket jag såg först efteråt *gaaah*) så blev den riktigt snygg. Frågan är om det funkar?!





Dessutom har jag löst problemet med namntaggarna! När jag syr ihop bindan börjar jag helt enkelt med den vinge där namntaggen sitter, på så vis hinner inte tyget dra efter där och strula till det för mig! Jag känner mig grymt listig :)

söndag 3 oktober 2010

Muddbyxor



Jag fick ett mönster av en snäll sb:are och har nu provsytt. Efter att ha sytt om midjemudden en gång (och den är nog fortfarande i vidaste laget...) är byxorna klara. De var perfekt långa åt bäbisen! Nästa gång ska jag ta lite bredare muddar, det är snyggt.

Både tyget och muddväven kommer från Ohlssons tyger.

lördag 2 oktober 2010

Jag säljer ju!

Jag syr som sagt gärna på beställning också. Jag bjuder på frakten!

De priser som gäller från 1:a november 2010 är...
...
se senare inlägg.

Nya priser från oktober 2011

fredag 1 oktober 2010

Fina mönstrade pul-tyger



Jag bara måste visa. Jag gillar den här bilden! Tänk så mycket vackra bindor och blöjor jag ska kunna sy av allt det här!

Nytt mönster och nytt material

Tyvärr vet jag inte hur man gör så där snygga fotomontage, så ni får hålla till godo med mina vanliga bilder.

Nu har jag experimenterat lite! Jag har gjort något mindre vingar på de här bindorna (de i storlek medium) för att se om det funkar bättre. Tycker nämligen ibland att bindorna åker omkring för mycket.

De första tre är med bambuvelour invändigt, som jag ju sytt i tidigare. Lite mönstrad PUL muntrar upp tillvaron :)


Sen provade jag bambufleece...


och slutligen, två skarvade bindor med flanell. Inte så vackra kanske, jag väntar hem finflanell till veckan!


Nu blir det sömnadspaus några dagar. Sen är jag redo för nya utmaningar!