tisdag 28 september 2010

Fem beställda bindor!



Det finns inte mycket att säga. Fem bindor i egenritat mönster. En large och fyra medium. De har bambuvelour mot huden, dubbla lager mikrofiber och så PUL ytterst.

Jag är lite sur över att jag inte lyckas centrera namntaggen på vingen. Den ÄR ju centrerad först, men sen när jag syr ihop så blir det uppenbarligen "snettsytt" nästan varje gång. Det måste jag öva på. Eller ha namntaggen någon annanstans :)

De här bindorna är sydda på beställning och vandrar nu vidare! Jag hoppas de ska bli uppskattade och att de leder till fler beställningar därifrån :)

Underbara brunblommiga tyg!



Nu är det slut. Men det räckte till fem blöjor, varav tre till min egen bäbis!

Båda de här blöjorna är Medium-blöjor i Darling Diapers mönster. Den vänstra har microfleece som innermaterial, den andra fuskmocka.

söndag 26 september 2010

Matchande syskon!

Jag har uppenbarligen aldrig nog med tyg för att matcha alla tre barnen. Men väl två i taget :)

Här i ett lilaprickigt tyg från Myllymuksut. En tröja i stl 80 ungefär och en i 98/104. Fast den senare blev faktiskt lite tight åt mellantjejen. Den funkar, men jag ska inte sy fler i det mönstret. Och så en dregellapp också, med lite skarvar, men det blev bra ändå. Den har vit mikrofleece bak.



Jag har tidigare sytt två tröjor, till stora tösen och lillebäbisen, i det här tyget. Nu blev det en dregellapp också.


Det är skojigt att sy lite kläder. Men klurigt. Det blir i regel en hel del sprättande, och resultatet lämnar en del att önska. Om man kollar nära. Så gör inte det :) Fast jag är ändå riktigt nöjd, med tanke på mina tidigare sömnadskunskaper så ger jag mig själv godkänt! Man lär sig mycket på varje grej man syr. Sannerligen!

Flera bindor

Trots sjuk make och fullspäckat veckoschema har jag hunnit sy en hel del på sistone! Fast jag har inte hunnit blogga det. Här kommer en kavalkad, förhoppningsvis, ut under kvällen!

Först ut. Fyra bindor, eller snarare trosskydd, sydda på beställning. De har endast ett lager mikrofiber i mitten eftersom de mest skulle fungera som backup.

Sålda för 50 kr/styck, vilket är priset för en binda i storlek Medium med fuskmocka som torrskikt. Så då vet ni det :)

Sen sydde jag, när jag ändå höll på, två stycken åt mig själv också. Jag tycker det är grym flärdvarning på sån här mönstrad PUL. Man blir ju helt glad! Sydde i bambuvelour, vilket är förfärligt jobbigt, men så himla mjukt och gosigt!

söndag 19 september 2010

Det blev en tumme...




Nej. Det BLEV ingen tumme faktiskt. Men en bäbisvante, och det är väl nästan att betrakta som samma sak :)

Eftersom bäbisen alltid sover när jag är färdig med nåt projekt så har han inte provat dem ännu, men jag tror de ska funka - har jämfört med liknande vantar hemma. Så här är det. De vi har i den här modellen är så oerhört korkat funtade att de har fleece ytterst och bomull innerst och blir tokblöta så snart bäbis stoppar vanten i munnen, vilket han gör ungefär tre millisekunder efter att man tagit dem på honom.

Lite spånande med pyssellycka kom vi fram till att det kanske vore en idé att sy några vantar med ull inuti och något vattenavvisande ytterst. Jag fick lite poplin av henne, ull av en snäll sb:are, och muddväven är från Ohlsson. Inte världens vackraste färgmatchning, men jag tror inte bäbisen bryr sig!

Min första plan var att vändsy vanten för att inte få några skarvar där runt mudden, men det fattade jag inte hur jag skulle göra, så nu är det lite sömmar där inåt mot hans hand, jag får fundera över detta problem till nästa par. För jo, om det här funkar så ska jag sy ett par till har jag tänkt!

söndag 12 september 2010

En tröja och tre blöjor

Nu har jag fått några projekt färdiga! Först ut kommer faktiskt en tröja som matchar den jag tidigare sydde till lillebäbisen. Här fick stora storasyster en matchande! Okej att den har skavanker och att jag nu vet hur man borde ha gjort. Men hon är jättenöjd och det var ju roligt!



Mönstret har jag ritat av av en vän, det var i stl 116, men jag förlängde ärmarna och själva tröjan och är väldigt nöjd med passformen.

Sen har jag gjort två NewBorn-blöjor också. Himmel, så små! Jag kan inte minnas att min bäbis har varit så liten?! De är i varje fall gjorda för att en bekant ska få prova dem till sina pyttebäbistvillingar. Sydde enligt darling diapers mönster av lite spillbitar jag har hemma. Den lila blöjan har coolmax som innermaterial, den rosa blöjan gjorde jag en besparing i bakkant, och sen är det brunröd fuskmocka invändigt.




Till dessa har jag också sytt två inlägg. Ett i frotte som är 29*26 cm och som viks på tre, och ett inlägg som passar utan att behöva vikas, som jag sydde ihop två lager bambuvelour med ett lager bambufleece emellan, i storleken 8,5*29 cm. Hon tyckte nämligen det verkade jobbigt med allt vikande när jag visade att vi hade vikblöjor som inlägg. Får se vad de tycker om dessa varianter.

Slutligen har jag sytt en blöja till bäbisen här hemma också, i blå fjärilspul och vit fuskmocka. Här har jag försökt knåpa ihop ett eget mönster, lite utifrån godbitarna av de mönster jag provat. Men jag är inte riktigt nöjd, återstår väl att se hur den passar då, men jag tycker den kändes nog så bred i grenen, och så blev inte framtabbarna nog breda jämfört med baktabben. Jag får knåpa vidare på det mönstret! Jag var i alla fall smart och gjorde bara en blöja...

torsdag 9 september 2010

Pastellblöjor!

Jag blir glad av sånt här!



Mönster: Darling Diaper, stl XL, med något förlängda baktabbar
Tyg: Citrongul och Röd PUL från myllymuksut. Den rosa pul:en har jag fått av wanoo. Innermaterial är coolmax från myllymuksut.

Sen är jag väldigt nöjd med de färgmatchade knapparna, det blev en ny twist på det hela! De gula och röda knapparna matchade ju perfekt med pul:en, den rosa blöjan fick lite mer färgskillnad, men jag tyckte det blev fint ihop.

Jag är så glad åt att få sy ytterligare tre blöjor på beställning! Superkul!

onsdag 8 september 2010

Helt galet många bindor...

Jag har inte hunnit blogga sista dagarna av den enkla anledningen att jag har sytt som en tok :) Men nu är det klart, beställningen på 14 bindor. Det var ett kanonbyte med Wanoo - jag bytte sydda bindor mot en massa rolig mönstrad PUL. Föroppningsvis får jag snart visa lite nya mönstrade blöjor också!

Här kommer resultatet...

Alla bindor har bambuvelour som innermaterial. Det var bängligt och bökigt att sy, men är ju underbart mjukt!

6 stycken mönstrade bindor i stl L. Ett lager bambufleece och ett lager mikrofiber som kärna.



6 stycken med enfärgad PUL och två lager mikrofiber som kärna.



Slutligen två stycken nattbindor som har ett lager zorb och ett lager mikrofiber som kärna.




Sen har jag faktiskt hunnit sy lite till mig själv också. Det blev tre stycken små mediumbindor av spillbitar pul som jag har skarvat lite på vingarna. Den rosa flanellen fick jag byta till mig av trulsamin, som i sin tur fick fuskmocka av mig. De här blev ju varken snygga eller nåt annat, men jag hoppas de fyller sin funktion. Dubbla lager mikrofiber är det invändigt.

torsdag 2 september 2010

Skötväska



En skötväska i mönster från tk:s design och tyg från IKEA (Malena medaljongtyg och svarta ditte som foder). Invändigt har den två fickor samt en hållare för nappflaska. Sen är det en ytterficka också.





Nu är jag expert på sprättande. Hur många gånger jag fick sy om dragkedjan tänker jag inte berätta, men själva väskan fick jag sy ihop två gånger innan jag blev nöjd med resultatet. Nu vet jag bättre, om jag skulle behöva sy fler :)